تاریخ انتشارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۷
کد مطلب : 88
سرپرست سازمان توسعه تجارت در پاسخ به " صدای بانک":

تراز تجاری کشور مثبت است

۰
plusresetminus
مودودی با تاکید بر اینکه ما از ظرفیت های بالای تولیدی برخورداریم و می توانیم در بازده زمانی مفید این تعامل را با سایر کشورها دنیا داشته باشیم اذعان کرد: تفکری که در جمهوری اسلامی وجود دارد تفکر عمل گرایانه است چرا که ما با تمام توان جایگاه خود را در دنیا به تثبیت رسانده و خواهیم رساند.
محمدرضا مودودی
محمدرضا مودودی
 سرپرست سازمان توسعه تجارت با اشاره به پروژه 600 روزه در خصوص حضور جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه اکسپو 2020 دبی بیان کرد: اهمیت چنین اکسپوهایی این است که در بازده زمانی به ظرفیتها و پتانسیل های  فرهنگی ، تاریخی وصنعتی کشورها می پردازند و این اتفاق می تواند زمینه ساز معرفی این کشورها و توانایی آنها باشد از همین رو تمام کشورها در تلاشند تا بتوانند در مطلوب ترین شرایط در این رخداد حاضر شوند.

محمدرضا مودودی در گفت و گو با خبرنگار "صدای بانک " اظهار داشت: اعتقاد داریم که حضور جمهوری اسلامی ایران  در اکسپوی دبی می تواند این فرصت را به ما بدهد که ما یکبار دیگر پتانسیل خودمان را در چنین شرایط تحریمی که علیه ما وضع شده است نشان دهیم چرا که عاملین تحریم ها علیه جمهوری اسلامی اساسا معتقدند که با این مدل حربه ها بتوانند اقتصاد ایران را مورد حمله قرار دهندو آن را ضعیف کنند.

 سرپرست سازمان توسعه تجارت در ادامه با تاکید بر اینکه باید در این همایش جهانی خودمان را به خوبی وبا قدرت معرفی کنیم گفت: این اتفاق می تواند پاسخی کوبنده به تهمت های غربی ها به لحاظ صنعتی و  تکنولوژی باشد چرا که آنها در تلاشند تا جمهوری اسلامی را کشوری عقب افتاده جلوه دهند اما ما با تلاش و پشتکار ثابت خواهیم کرد که ما هم به لحاظ فرهنگی، صنعتی و تاریخی کشوری متمدن هستیم.
مودودی با تاکید بر اینکه ما از ظرفیت های بالای تولیدی برخورداریم  و می توانیم در بازده زمانی مفید این تعامل را با سایر کشورها دنیا داشته باشیم  اذعان کرد: تفکری که در جمهوری اسلامی وجود دارد تفکر عمل گرایانه است چرا که ما با تمام توان جایگاه خود را در دنیا به تثبیت رسانده و خواهیم رساند ضمن آنکه فعالیت های ما تهمت هایی که به ایران زده میشود را برای جهانیان روشن خواهیم کرد و خواهیم گفت که این موضوع خلاف واقع است؛ بنابر این ما این آوردگاه جهانی را به عنوان  فرصتی برای معرفی و بازتعریف برند ایران  می بینیم.

وی در ادامه نمایشگاه بین المللی تهران را به عنوان یک فرصت برشمرد و تصریح کرد: ما باید از تمام ظرفیت های کشور در راستای معرفی برند های داخلی استفاده کنیم و نمایشگاه تهران به عنوان مجری پروژه می تواند بسترهای  مطلوبی در این حوزه طراحی و اجرا کند ضمن آنکه برای تقویت این امر استفاده از مشاوران بین المللی برای تنظیم برنامه مدون نمایشگاهی فرصت خوبی برای ایجاد تحولات مثبت در حوزه های بازرگانی و تجاری است.
سرپرست سازمان توسعه تجارت در ادامه موضوع فناوری را یکی از مهمترین محورهای معرفی و رشد صنعت کشور دانست و تصریح کرد: در برگزاری اکسپوها بیشترین فاکتورها معرفی مباحث فرهنگی ،تاریخی و اقتصادی است، اما ما در صدد انجام مذاکراتی هستیم تا ظرفیت های فناوری های نوین و یا حتی بحث برند ملی را محور قرار دهیم ضمن آنکه این محورها بیشتر مبتنی بر اقلیم ،فرهنگ، تاریخ و مسائل گردشگری نیز است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ما همچنان در این بحث مذاکره می کنیم  تا بهترین محوری که می تواند معرف ایران امروز باشد را انتخاب کنیم.
مودودی در ادامه در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت تراز تجاری نفتی ایران چگونه است گفت: خوشبختانه در 10 ماهه امسال آمار ما بالغ بر 36 میلیارد و 350 میلیون دلار صادرات  داشتیم و رقمی بالغ بر35 میلیارد 700 میلیون دلار نیز واردات داشتیم که تقریبا میتوان گفت نزدیک به 650 میلیون دلار تراز تجاری کشور مثبت ارزیابی شده است.
وی ادامه داد: گرچه انتظار می رفت با اتفاقاتی که در بازار ارز به وقوع پیوسته است این رقم بهتر از عدد کنونی باشد ولی به هرحال کسانی  که دوست داشتند تجارت خارجی ایران  قفل بشود این طور نشد و باید اذعان کنیم که اتفاقا ما در همین چهار چوب زمانی رشد 2/3 درصدی هم  تجربه کردیم.

سرپرست سازمان توسعه تجارت در پایان با بیان اینکه با توجه به تلاطم نرخ ارز در کشور آهنگ رشد اقتصادی نیز به نسبت تغییر پیدا کرد گفت: در 10 ماهه سال جاری و ریتم شاخص اقتصادی در ابتدای سال بیشتر بود و تا اواسط سال این رشد ادامه داشت اما با توجه به اینکه از چهار ماه گذشته شاهد تغییرات نرخ گمرکی بودیم  این رشد کاهش پیدا کرد اما همچنان این روند مثبت است و این اتفاق نشانگر این است که همچنان ظرفیت های صادراتی ما فعالند.
مودودی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم از ظرفیت عوارض بر صادرات به جای ممنوعیت صادرات استفاده کنیم می توانیم آمار کنونی را نیز بهبود بدهیم .


گفت و گو :نیلوفر احدیان
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین