تاریخ انتشاردوشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۱
کد مطلب : 14299
در گفت‌وگو با کارشناس بازار سرمایه پاسخ داده شد؛

کاهش دو روز گذشته شاخص کل منطقی بود؟

۰
plusresetminus
مصطفی محبی مجد گفت: اگرچه در دو روز گذشته بازار سرمایه منفی بوده و شاخص کل بورس نیز افت تقریبا ۲۲ هزار واحدی داشته؛ اما نکته قابل توجه حجم پایین معاملات نسبت به ارزش بازار بود و این اتفاق نشان می‌دهد هم فروشنده جدی در بازار نیست و هم نقدینگی چندانی در بازار وجود ندارد.
کاهش دو روز گذشته شاخص کل منطقی بود؟
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، مصطفی محبی مجد کارشناس بازار سرمایه طی مصاحبه ای گفت: بازار سرمایه را می‌توان هم بصورت کوتاه مدت و هم بلند مدت تحلیل کرد. در تحلیل کوتاه مدت، بازار سرمایه عمدتا از متغیرهای سیاسی و سیاستی متاثر می‌شود؛ اما در تحلیل بلندمدت، معمولا بازار سرمایه از متغیرهای کاملا اقتصادی تاثیر می‌پذیرد و فقط آن دسته از متغیرهای سیاسی در بلندمدت تاثیرگذار خواهد بود که منجر به تغییر ساختارها شود.
وی افزود: یکی از متغیرهای اثرگذار در تحلیل بلند مدت بازار سرمایه که می‌تواند محرک ورود نقدینگی به این بازار شود، نرخ بهره بین بانکی است که در ۲ سال گذشته روند کاهشی نداشته و نوسان‌های اندک هم اثر چندانی بر هدایت نقدینگی به سمت این بازار نداشته است. متغیر اثرگذار دیگر، نرخ ارز در سامانه نیما است که در صورت نزدیک شدن به نرخ بازار آزاد، موجب کاهش P/E و افزایش حاشیه سود شرکت‌های صادرات محور بازار سرمایه خواهد شد؛ ولی کماکان شاهد فاصله نرخ سامانه با بازار آزاد هستیم. (البته افزایش نرخ ارز نیمایی موجب کاهش سطح رفاه اقشار متوسط و ضعیف خواهد شد و دلیل اصرار سیاست گذاران به دو نرخی بودن ارز احتمالا همین موضوع بوده است).
کارشناس بازار سرمایه با اشاره به منفی‌های دو روز اخیر گفت: اگرچه در دو روز گذشته بازار سرمایه منفی بوده و شاخص کل بورس هم افت تقریبا ۲۲ هزار واحدی داشته؛ اما نکته قابل توجه حجم پایین معاملات نسبت به ارزش بازار بود و این اتفاق نشان می‌دهد هم فروشنده جدی در بازار نیست و هم نقدینگی چندانی در بازار وجود ندارد. به رغم خلق نقدینگی در دو سال گذشته، این نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت نشده و با توجه به ورود تعدادی شرکت جدید به این بازار (عرضه های اولیه) پول جدیدی وارد این بازار نشده است.
محبی مجد در پاسخ به این سوال که "روزهای تلخ بازار سرمایه چه زمان خاتمه می‌یابد؟" اظهار کرد: یا باید اتفاقی سیاسی مثل احیای برجام، خوشبینی نسبت به بازار سرمایه را افزایش دهد یا اخبار سیاستی از جمله واگذاری بلوکی خودروسازان، افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها، تغییر نرخ بهره بین بانکی و... از سوی وزارت صمت یا وزارت نفت یا بانک مرکزی به بازار سرمایه مخابره شده و برخی صنایع و شرکت های بازار را جذاب کند. بازار سرمایه به دنبال تغییراتی است که جریان‌سازی کند و برای این جریان سازی باید اتفاقاتی رخ دهد که در بلند مدت روند سودآوری شرکت ها را تحت تاثیر قرار دهد. وعده‌های مثبت و گفتار درمانی دیگر تاثیری در تغییر روند این بازار نخواهد داشت و باید منتظر اتفاقات اثرگذار بر اقتصاد کشور یا عملیات شرکت‌ها بود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین