تاریخ انتشاردوشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
کد مطلب : 14318
کارشناس بازار سرمایه در واکنش به مصوبه اخیر دولت:

سرمایه‌گذاران دارا و پالایش یکم از زیان خارج خواهند شد

۰
plusresetminus
با مصوبه روز گذشته هیئت دولت جهت اصلاح اساسنامه و ساختار دو صندوق دارا و پالایشی یکم، امید تازه‌ای برای رونق معاملات این صندوق‌ها به وجود آمده است. تصمیمی که به گفته کارشناسان می‌تواند باعث خروج از زیانی شود که تقریبا دو سال، گریبان‌گیر سرمایه‌گذاران خرد و مردمی شده است که با اعتماد به دولتمردان گذشته در این صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
سرمایه‌گذاران دارا و پالایش یکم از زیان خارج خواهند شد
به گزارش صدای بانک از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، نیما میرزایی، کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه ای در خصوص مصوبه جدید هیئت دولت برای اصلاح ساختار دو ETF دولتی، گفت: چالش‌های اصلی صندوق های ETF عرضه شده دارا و پالایش یکم، شامل صُلب و ثابت بودن ساختار آنها، پرتفوی فریز شده آنها و همچنین عدم بازارگردانی قوی بوده است که هر دو این موارد با همت سازمان بورس و تایید بالاترین مقامات اجرایی (هیئت دولت) برطرف گردیده و منتظر ورود به مرحله اجرایی است. البته همین خبر نیز برای بهبود خوشبینی معامله‌گران به این دو صندوق کافی بوده و وضعیت نموداری آنها در روزهای اخیر نسبت به کلیت بازار عملکرد بهتری داشته است.
کارشناس بازار سرمایه افزود: با تصویب موارد اشاره شده توسط هیئت دولت، بعد از این صندوق‌ها امکان تغییر پرتفوی خود را خواهند داشت و مشابه سایر صندوق‌های سهامی نسبت به معامله سهام در گروه مورد تایید اقدام خواهند کرد. همچنین بزرگترین معضل و تمایز این صندوق‌ها که عدم حضور بازارگردان بود نیز مرتفع گردیده است. بنابراین تلاش خواهد شد که در گذر زمان قیمت تابلو "دارایکم" و "پالایش یکم" را به NAV (ارزش خالص دارایی‌ها) نزدیک شود. باید توجه داشت که بصورت عمومی در سایر صندوق های ETF ، میزان این اختلاف عموما کمتر از چند درصد است و در زمان اوج‌گیری هیجانات مثبت و منفی بازار سرمایه، بازارگردان‌ها ضمن حفظ محدوده ارزندگی صندوق، به نقدشوندگی بیشتر آنها نیز کمک می‌کنند.
میرزایی تصریح کرد: اگر مصوبات همچنان با قدرت پیگیری و اجرا شوند و بالاخص شاهد بازارگردانی قوی دو صندوق دارا یکم و پالایش باشیم، خوشبینی بسیار بالایی دارم که قیمت آنها به NAV نزدیک شده و در این رشد چند ده درصدی، حداقل زیان خریداران جبران شود.
وی در ارائه پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت این دو صندوق گفت: برای موضوع بازارگردانی پیشنهاد همیشگی بنده استفاده از ظرفیت خود بازار سرمایه است. سازمان بورس می تواند در یک ایده خلاقانه و نوظهور، بازارگردان های جدید را از طریق پذیره‌نویسی و با سرمایه افراد حقیقی و حقوقی تشکیل دهد و با در نظر گرفتن به ثبات رسیدن بازار سرمایه و شرایط خاص این دو صندوق، استقلال رفتاری بیشتری را برای بازارگردان‌های این صندوق‌ها در نظر بگیرد. دقت داشته باشیم که در وضعیت ریزشی بازار نیز برخی از بازارگردان‌های بزرگ، موفق عمل کرده که با توجه به ویژگی صندوق های دارا و پالایش یکم احتمال موفقیت این مدل بازارگردانی بسیار بالا و نسبتا کم ریسک خواهد بود.
میرزایی ادامه داد: مشکل اصلی این صندوق‌ها در نحوه تعریف و اجرایی کردن عرضه آنها در دوره پیشین است و در واقع یک چالش بزرگ است که به مدیران فعلی به ارث رسیده است. اما در هر حال قیمت فعلی آنها مرهون ساختار ناکارامد سابق آنها بوده که از رغبت سهامداران به خرید و نگهداری کاسته است. در صورتی که اصلاحات فوق با قدرت اجرایی شوند، می‌توان امیدوار بود که این صندوق ها به ارزندگی خود برسند و به مرور، جز صندوق های برتر بازار قرار بگیرند. فراموش نکنیم که گروه‌ها و نمادهای تخصیص یافته در هر دو صندوق، جز خوش نمادهای موفق و نسبتا کم ریسک گروه‌هایشان هستند که با مدیریت صحیح پرتفوی این صندوق‌ها، موفق‌تر نیز می توان عمل کرد.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین